Translate

vineri, 8 iunie 2012

Orgie de weekend cu supă


Excelent titlu!!! Arată exact starea mea de spirit în acest moment. Aşa îmi imaginez eu weekendul perfect când mi-e foame…
Astăzi am umblat creanga tocmai prin zona prezentată în linkul pe care v-am rugat să-l accesaţi la concursul de pe blog. Cu alte cuvinte am bătut în sus şi în jos dealurile de la www.stancatohani.ro, parţial de plăcere, dar mai mult că aşa mi-e serviciul.
Sus, jos...iar sus, iar la vale....pe un soare care s-a transformat în coşmar după vreo două ore. Am venit acasă  arsă pe braţe (din nou !) care au fost singurele expuse că în rest am avut pantaloni lungi, tricou şi şapcă. Eram leşinată de foame (că ţin regim în continuare, nu m-am lăsat), lejer ameţită de atâta lumină şi căldura, plină de praf şi-n urechi, că bătuse un vânt turbat pe creste.
Dar am avut o satisfacţie, am mai făcut nişte poze drăguţe şi am văzut un parapantist...bucureştean. Auzisem eu că vin în zonă pentru curenţii de aer dar nu-i văzusem niciodată, nici nu credeam că e reală chestia asta din cauza altitudinii relativ mici, vreo 400 m. Acum însă l-am văzut, înălţându-se de pe loc fără să alerge, asta ca să vă daţi seama cât e de puternic vântul pe dealurile acelea. Cerul era perfect albastru şi am stat preţ de vreun sfert de oră să-l urmăresc cum face volte...minunat spectacol ! Eram prea obosită să urc din nou panta ca să-i spun că nu prea ar avea voie în zonă deoarece e protejată. Am renunţat şi pentru că omul se bucura atât de tare de experienţă...plutea aşa de frumos ca n-avea sens să-i stric distracţia. Plus că mi-a spus un localnic că stă şi câte 3 ore în aer. N-aveam timp să aştept 3 ore, eram deja knock-out de oboseală.
Aşadar când am ajuns acasă, m-am târât întâi la frigider şi am halit instantaneu nişte salată veştejită cu castraveţi rămasă de cu seară. Apoi mi-am luat în braţe cartea mea cu reţete de la Reader’s Digest şi am căutat o reţetă de supă pentru weekend, la care să visez peste noapte.
Unii visează maşini scumpe, case şi servicii de nabab, eu visez supă. Deh, fiecare cu aspiraţiile lui, eu sunt mai umilă de felul meu.
Deci : Supă de fasole cu paste
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă tocată mărunt
1 ţelină aşijderea
300 ml roşii pasate din conservă
1 căţel de usturoi zdrobit
Pătrunjel tocat, rozmarin, piper măcinat,sare
350 gr.fasole albă
100 gr.macaroane mici
60 gr.parmezan ras
Se încinge uleiul în cratiţă şi se prăjesc ceapa şi ţelina până se înmoaie.
Se adaugă roşiile pasate, usturoiul, pătrunjelul şi rozmarinul, se acoperă şi se fierb 5 minute.
Se adaugă fasolea, 850 ml apă şi se fierb la foc mic. Când sunt aproape fierte se adaugă macaroanele şi se fierb cu totul, amestecând des.
Se adaugă parmezanul, sarea şi puţin piper, se toarnă în boluri, se mai presară pe desupra pătrunjel şi parmezan şi se serveşte cu pâine neagră.

POFTA BUNA !

5 comentarii:

  1. Frumos titlu :))
    Va trebui sa ma apuc de gatit ? Sau de poftit de la altii :D

    RăspundețiȘtergere
  2. daca ai pofta de ceva cel mai corect e sa inveti sa-ti faci singur, de ce sa te rogi de sotie/mama/iubita cand poti in schimb sa le faci o surpriza (fara sa distrugi bucataria, evident!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuza mea, este ca sunt barbat, pentru ca ce-i drept nu stiu sa gatesc prea multe feluri de mancare!
      Insa ceea ce am invatat acasa la parinti, stiu sa fac si cum imi iasa...asa mananc. Nu am incercat sa gatesc dupa reteta doar de cateva ori si m-am descurcat. Fara sa distrug bucataria, bineinteles

      Ștergere
    2. Daca reusesti sa te apropii de aragaz si chiar sa gatesti ceva mi se pare extraordinar, n-am intalnit multi barbati care sa se incumete la gatit desi se zice ca barbatii sunt cei mai tari bucatari...ceea ce e perfect adevarat!

      Ștergere
  3. Suna bine! Si eu am inventat un nou fel de supa si e delicioasa :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.